Luikse suikerwafels

Heb je zo'n ouderwets wafelijzer?? Of misschien eentje van deze tijd?? Rechte vorm of hartvorm....maakt niet uit. Deze wafels zijn ouderwets lekker!! Je wilt toch niet meer zo'n droog ding in plastic voorverpakt??!!
Ingrediƫnten:
1 kg bloem
200 gr kristalsuiker
400 gram parelsuiker (van de grote korrels, speciaal om te bakken) of anders kandijsuiker
500 gram zachte boter
3,5 dl melk
100 gr. verse gist of 4 pakjes droge gist
20 gr. zout
4 eieren
1 zakje vanillesuiker
Bakpapier
keukenmachine met deeghaak
taartrooster
- Doe de bloem, melk, gist, eieren, zout en vanillesuiker in een mengkom en maak er een deeg van.
- Laat het deeg nu 30 minuten rusten.
- Kneed de zachte boter door het deeg en daarna de parel-(of kandij-)suiker
- Leg een groot vel bakpapier op je werkblad en maak hierop bergjes van 90 Ć 100 gram deeg, deze bergjes moeten even liggen, een minuut of 15. Hierbij hoef je niet al het deeg vast op te maken, want tijdens het bakken kun je de bolletjes gewoon blijven aanvullen. Neem dan tijdens het bakken wel steeds de "oudste" bolletjes, want die zijn niet plakkerig meer en kunnen gemakkelijk in het wafelijzer worden gelegd.
- Maak het wafelijzer, maar VET HET NIET IN!! De boter in het deeg is genoeg om goed te bakken en niet te plakken.
- Leg als het ijzer warm is een bolletje deeg in het ijzer en doe hem dicht. Kijk af en toe even of de wafel klaar is, laat hem niet verbranden!! Als de wafel klaar is, kun je hem gemakkelijk met een vork of iets dergelijks uit het ijzer halen en op een taartrooster laten afkoelen.
Smullen maar!!!
Maak jouw eigen website met JouwWeb